Kurukafa Makyajı

Makyaja başlamadan önce yüzün boyanacak yerlerini siyah bir göz kalemi ile çizdim.
Daha sonra elimde de gördüğünüz ''MAC'in Black Paintstick'' ile siyah boyanması gereken yerleri çok hafif nemli fırça ile boyadım.
''MAC'in Black Paintstick'' Stick olduğu için kullanımı kolay ve renk yoğunluğu oldukça iyi. Çabuk kuruyan bir ürün olmadığı için hataları düzeltmek de kolay oluyor.
Beyaz bölgeleri ''MAC Pure White Chromaceke'' ile boyalım. Fırça ıslatılarak kullanılıyor. Oldukça güzel bir ürün.Cilt rengine göre kuruduktan sonra üzerinden 1 yada 2 kez geçmek gerekebilir.Ben yüz boyası olarak ''MAC'' ürünlerini kullandım. Eğer sizde çocuğunuzun okul gösterileri için veya çılgın partilerde show makyajı yapmak isterseniz yüz boyası olarak kırtasiyelerde satılan uygun fiyatlarda ister kalem, ister yine ıslatılarak kullanılan jel yüz boyası ya da tüp şeklinde satılanlardan kullanabilirsiniz. Ya da çocuğunuza kullanacaksanız içinize sinmesi için yüz boyasını siz kendiniz de yapabilirsiniz.
Yüzü boyamak için daha rahat boyayabilmek açısından kalın uçlu fırçaları tercih ettim. Ben bu fırçaları çoğunuzun bildiği Tahtakale de kuaför ve kozmetik malzemelerinin çok uygun bulabileceğiniz Zaza Han dan aldım.Tanesi 2,5 lira ve çok memnun kaldım.
Boyama işlemi bittikten sonra bir müddet iyice kurumasını bekledim. Daha sonra beyaz boyadığım bölgeleri beyaz mat far ile, siyah boyadığım bölgeleri de siyah mat far ile sabitleyip daha net olmasını sağladım. Ben bunun için Flormar kullandım. Gölgelendirmek istediğim yerler için temiz far fırçası ile siyah mat farla ifade vermeye çalıştım. Göz içine MAC siyah göz kalemi kullandım.
Aldığım profesyonel makyaj eğitiminin son günü yapılan küçük bir defile ile sunduğumuz Show makyajı katagorisinde, Kuru Kafa Makyajım en beğenilen makyaj oldu :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alelacele Bir Makyaj :))

Evden çıkmadan hemen 5 dakika da elime geçen ilk farlarla yaptığım bir makyaj. Makyaj bitiminde de fotoğraflarını çekip ertesi günü sizlerle paylaşmak istedim. Sizler de hemen 5 dakika da acil bir makyaj tapmak istediğiniz de küçük bir fikir olabilir.

 
Pastel Magic Touc kapatıcı göze uygulandıktan sonra ‘’Golden Rose Terracotta Eyeshadow’’ 120 numaralı tekli farını, göz çukuruna kadar çok hafif uyguladım. Çok hoş simli bakır kahve tonunda rengi var. Gözde duruşunu sevdim rengi tam olarak yansıtıyor.

Üzerine yine ''Golden Rose Purple Line'' 105 numara 5'li farın mat mürdüm rengi ve yine kahve tonundaki tekli farla hafif karıştırarak gölgesini yaptım. Kahve rengi göz kalemi ve hafif bir rimel ile makyajı bitirdim.
Golden Rose 'un 5'li far paleti benim gölge için kullandığım en sondaki mürdüm rengi olan far haricinde diğerlerinin maalesef rengi beklenilenin altında. Parmaklarımda da gördüğünüz gibi oldukça sürmeme rağmen renkler belirsiz . Sadece tekli olarak mürdüm rengini bulabilirseniz almanızı tavsiye ederim.İçerisinde bulunan far fırçası da maalesef kötü daha ilk kullanımda hemen parçalandı.Ancak benim gibi acil yapılan makyajlarda hafif bir renk olsun sadece derseniz ideal, fiyatları da çok uygun.Ben kolayda elime geçen bu farlar olduğu için bunları uyguladım siz kendi zevkinize göre elinizde bulunan istediğiniz başka renk farlar kullanabilirsiniz.
Göz kalemi ve eyeliner olarak ''Cecile Silky Eyeliner'' 15 numarasını kullandım.Oldukça kaliteli ve yumuşak uçlu olması, kullanımı daha da rahat olmasını sağlıyor.Ben beyaz tenli olduğum için benim elimde duruşu böyle.Kendi ten renginize göre sizde biraz daha farklı duracaktır.
Kaşlarımı doldurmak için genellikle far kullanmayı tercih ediyorum.Ancak bu sefer hemen hafifçe kullanıp çıkabilmek için ''Golden Rose Eyebrow'' benim kaç rengime uygun olan 103 numarasını kullandım.Arkasında aynı zamanda kaş fırçasının da bulunması açısından kullanımı oldukça pratik ve güzel. Sürekli elimin altında olduğu için kalem ucu biraz az ve dışı eskidi bile :) açmadan hemen kullandım. Maskara olarak da ''Maybelline Volum Express'' kullandım. Ben Maybelline'nin kullandığım tüm rimellerinden memnun kaldım.Çok uzun zaman geçmesine ve biraz kurumasına rağmen hala işe yarıyor.
Resimleri farklı alanlarda çektiğim için biri biraz karanlık ama renklerim gözümde duruşu daha net belli oluyor. Umarım beğenmiş sinizdir. :))  

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pastel Magic Touc

Özel formülü sayesinde göz çevresi kusurlarını kamufle eden kapatıcı ve aydınlatıcı bir arada.


Önce üst kısmındaki krem kapatıcı uygulayıp, sonrasında alt kısmındaki highlight olarak aydınlık istenen göz çevresi bölgesine bir fırça yardımıyla uygulanır.

Ben bunu http://www.youtube.com/watch?v=D752t5lYm-I ''Londra'da bir Türk kızı'' youtube adresinde makyaj videoları izlerken buldum ve çok beğendim. (Subscribe olmanızı tavsiye ederim) Biraz zor buldum ancak alır almaz denedim. Gerçekten oldukça güzel, kaliteli ve fiyatı da uygun. Göz makyajınızı yapmadan önce gözünüze baz olarak uyguladığınızda far daha canlı ve kalıcı oluyor.

2 numarasının kapatıcı kremi koyu tonlu kırık beyaz, highlight da sim yok az sedefli doğal görünümlü hafif aydınlık veriyor. Naturel makyaj sevenlere göz altında morluk sorununuz varsa etkili sonuç veriyor.
4 numara yoğun makyajda çok aydınlık istendiğinde tercih edilen bir ton, kapatıcı kremi beyaz renge yakın, highlight çok simli yoğun sedefli .

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamm :))

Hepiniz Sayfama Hoşgeldiniz şu anda yapım aşamasındayız .. Ama takip etmeye devam edin çünkü en yakın zamanda açılışımız vaaaaar :))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Takipçilerim