Kurukafa Makyajı

Makyaja başlamadan önce yüzün boyanacak yerlerini siyah bir göz kalemi ile çizdim.
Daha sonra elimde de gördüğünüz ''MAC'in Black Paintstick'' ile siyah boyanması gereken yerleri çok hafif nemli fırça ile boyadım.
''MAC'in Black Paintstick'' Stick olduğu için kullanımı kolay ve renk yoğunluğu oldukça iyi. Çabuk kuruyan bir ürün olmadığı için hataları düzeltmek de kolay oluyor.
Beyaz bölgeleri ''MAC Pure White Chromaceke'' ile boyalım. Fırça ıslatılarak kullanılıyor. Oldukça güzel bir ürün.Cilt rengine göre kuruduktan sonra üzerinden 1 yada 2 kez geçmek gerekebilir.Ben yüz boyası olarak ''MAC'' ürünlerini kullandım. Eğer sizde çocuğunuzun okul gösterileri için veya çılgın partilerde show makyajı yapmak isterseniz yüz boyası olarak kırtasiyelerde satılan uygun fiyatlarda ister kalem, ister yine ıslatılarak kullanılan jel yüz boyası ya da tüp şeklinde satılanlardan kullanabilirsiniz. Ya da çocuğunuza kullanacaksanız içinize sinmesi için yüz boyasını siz kendiniz de yapabilirsiniz.
Yüzü boyamak için daha rahat boyayabilmek açısından kalın uçlu fırçaları tercih ettim. Ben bu fırçaları çoğunuzun bildiği Tahtakale de kuaför ve kozmetik malzemelerinin çok uygun bulabileceğiniz Zaza Han dan aldım.Tanesi 2,5 lira ve çok memnun kaldım.
Boyama işlemi bittikten sonra bir müddet iyice kurumasını bekledim. Daha sonra beyaz boyadığım bölgeleri beyaz mat far ile, siyah boyadığım bölgeleri de siyah mat far ile sabitleyip daha net olmasını sağladım. Ben bunun için Flormar kullandım. Gölgelendirmek istediğim yerler için temiz far fırçası ile siyah mat farla ifade vermeye çalıştım. Göz içine MAC siyah göz kalemi kullandım.
Aldığım profesyonel makyaj eğitiminin son günü yapılan küçük bir defile ile sunduğumuz Show makyajı katagorisinde, Kuru Kafa Makyajım en beğenilen makyaj oldu :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Takipçilerim